Little Sweden Lindsborg

Lilla Sverige i Kansas! Klart vi var tvugna att åka dit. Lindsborg heter det här stället. Det är där Laura och Ben är uppvuxna så vi blev rundvisade i stan av dem och jag drabbades av den fruktade...HEMLÄNGTAN!!!!

Asså WTF, FALUN Road!?!! Underbart!

Ännu bättre blev det, Lindsborgs american football lag heter "The Swedes"!
Definitionen av fika på ett kafe. Synd bara på den felaktiga ändelsen på sista raden. Vi ides inte peka ut det till personalen.

Skulle du dejta Kalle Kaviar?!

Telefonkiosk från London i Lilla Sverige i Kansas?

Oohh yess, ett dalahästmakeri!



Världens roligaste ljug-annons från McDonalds! Tur att svenskarna aldrig riktigt gick på det där. Annat är det med amerikanerna.



Andréas och Ben utanför lokala puben, Öl Stugan.

Universitetet. Nä skoja bara, det var en gammal skolbyggnad som tidiga utvandrade svenskar lärt sig skriva och läsa i.

Ben showar. Jag spelar var bor du lilla råtta.

Och det är ju en rätt komplicerad bit. Men inte för Laura som är ungefär en triljon bättre än mig på piano.

Sen åkte vi till en gammal borg och kollade ut över Kansas. Det var så platt så jag trodde där ett tag att jag såg europa.

Killarna var tvungna att leka med livet och klättra.

Uppe!!!

Alla vi utisar hemma hos Lauras föräldrar. Vi hade handlat in till en riktigt svensk middag med svenska köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt. Efter det bakade våran mästerbagare Jonna blåbärspaj.

Asså. 5 lbs köttfärs. Vet inte hur mycket det är i kilo men typ 2,5 kilo. Vi åt upp allt.

Mätta och glada!!! Från vänster, Lauras pappa, Lauras mamma,Sigrid, Andréas, Marcus, Jonna, Laura, jag, Bens mamma och Ben.

Vi orkade bara sätta i oss en utav de två blåbärspajerna. Galet mätt var jag. Men maten var väldigt lyckad, och alla hade en otroligt trevlig kväll. Vi kände oss alla väldigt hemma hos Lauras föräldrar och de var väldigt gästvänliga. En kanondag. Hoppas vi får komma tillbaka!

Karva pumpa

Jag har varit på utflykt till Brittneys sorority house Alfa-nånting-nånting. Vi satte kniven i ett helt gäng med pumpor och hade en trevlig kväll.

Jag freebasade lite och körde frihand. Blev rätt så läskigt va! 

Brittney körde mer basic pumpa.

Mandy ser exakt ut som sin pumpa!

Grooaarr!

Mysigt när man tände ljus i pumporna!

Min pumpa!

Sitta på en sten och space out

Alla känner väl ibland att man bara inte orkar se folk. Tur att vi har en big ass prärie tio minuter utanför stan att fly till. Jag och Anden stack dit en timme innan lunch och gick en sväng.

Inga buffalos i sikte dock.

Sen åt vi lunch Adrien och hennes danska fästman Christian som ska gifta sig på Hawaii i januari.

Vi träffade våran studievägledare och diskuterade vårens kurser. Jag ska medvetet slöa lite och bara läsa en kurs på avancerad nivå. Jag tänker läsa Engineering Economy på Grad nivå. Ekonomi är alltid bra, allra mest om man råkar bli boss. Sen Therory of Product Design, Metal Smithing och Principles of Biology (som av någon underlig anledning krävs för att bli civilingenjör på Mdh). Känns som en vettig mix.

Roadtrip

Den 15 december (pappas födelsedag!) styr vi snoken mot västkusten för en månads rekreation med våra familjer i Los Angeles. Det är snudd på att man längtar ihjäl sig.

Det ser inte så hemskt långt ut på kartan, ungefär som en tumme långt. Men det tar nog några dagar. Fy farao vad härligt. Vi måste få tag i några countrykasetter till vår extremt outdated stereo i bilen.

24/7

Jag och Andréas har varit tillsammans i två och ett halvt år nu. Tiden går fort när man har roligt.

Den bästaste i världen!

Lycka är ett paket från Ida

Idag har varit en lång och oerhört uttröttande dag med lektioner, rapportskrivningar och mjäkigt dyrt kaffe. Men innan jag skulle möta upp min kompis Kristen för att köra ett pass Abz and Back på träningscentret så kollade jag brevlådan. Och vad fann jag inte där om ett stort grönt paket med massa gott svenskt lösgodis, en svensk cosmo och en rolig choculator från finaste Ida!

Så den här kvällen har spenderats med cosmo och godis, äten en och en stilla och andaktigt. Jag fick till och med ett schampoo och balsamprov i tidningen så nu luktar håret sådär annorlunda gott som när man varit hos frisören.
Du vet då precis, Ida. TACK SOM FAAAN!

Borttappade på ett majsfält

Det är en grej att åka till en Corn Maze här. Det är ett majsfält som man gjort gångar i, så att det blir en gigantiskt labyrint. Nu när det snart är Halloween är det poppis att åka ut och försöka gå igenom labyrinten när det är mörkt, och så gömmer det sig läskiga typer i labyrinten.
Så igår åkte vi till Gary's Corn Maze i Topeka, ungefär en timme härifrån. Vi fyllde bilen med utbytesstudenter och mötte upp Ben och Laura i Topeka.


Men först åt vi lunch på ett pancake ställe. Det var ganska hysteriskt och inte så himla gott. Man fick en sån där kanna lönnsirap per person. Jag är 100 på att amerikanarna äter upp allt.


Laura, Jag och Ben på the giant rocking chair. Jag tror vi höjde medelåldern på det där stället med rätt mycket.


Man fick plocka pumpor om man ville.

Ska försöka få tag på en beskrivande bild på majsfältet. Mina bilder blev inte så bra.

Men det var en härlig och väldigt varm dag. Otroligt att vi har 30 grader fortfarande vissa dagar. Världens längsta sommar för mig hittills.

Nu ska jag göra mig i ordning för jag och Andréas är bjuden av vår lärare på BBQ hos honom. Han tycker lite synd om oss för att vi är ensamma, fast vi känner oss inte så ensamma, men det var ju rart tänkt av honom. Efter det ska vi och kolla en konsert med klassisk musik. Ska försöka ladda upp inför nästa vecka och en mid-term exam som vi har imorgon.

Bättre uppdatering nästa vecka, jag lovar. Sorry hörrni. Lova att ni inte slutar läsa och skicka härliga kommentarer!

Zoo i Omaha, Nebraska

Vi behövde lufta kärran och se två nya delstater, så det lämpade sig att åka till Omaha i Nebraska och kika på Usas nästa bästa zoo, och världens femte bästa. På vägen nuddar man Iowa, så två nya delstater på en dag! Det tar ungefär 3 timmar att köra upp till Omaha. Våran nyinköpta GPS ställdes in utav undertecknad på kortast körsträcka. Vi blev dirigerade ut på slingriga countryroads kantade av döda opossums och pungråttor. När vi kört i 2 timmar i ingenting, bara åkrar och prärie så långt ögat kunde nå bestämde vi oss för att ta highways istället. Det var ett smart drag.


Här är vi på Country Pride, ett lastbilschaffis hak i Omaha. Vi såg de mest underliga människorna här. Riktiga hillbillies. Tur att man får glo när man är utrikisk.


Inne på zoo hade de alla djur man kunde tänka sig. En djungel, en öken, ett akvarium som man kunde gå under.


Här i akvariet kunde man gå under hajar och rockor. Nu vet jag hur munnen på en rocka ser ut!


Här är The Desert Dome, alltså en simulerad ökenvärld. Sjukt coolt!

De var de! Efter zoo åkte vi och åt middag i down town Omaha och sen rullade vi hemåt. Härligt att vi nu kan åka ut på utflykter!
Det finns en miljard fler bilder. Vi får helt enkelt ha en kväll med diabildsshow för alla intresserade när vi kommer hem.


Wildcatskylt, för det har alla

Man behöver ingen registreringsplåt framtill här i U S and A. Det öppnar dörrar för dekorering. Vi har pimpat kärran med en Wildcatskylt. Det har alla här. Och vi vill ju smälta in lite.

Sweet huh!

Campa med tuppar

Vi har varit och campat! Vi vart så less på våra små instängda rum så vi hyrde tält, sovsäckar och drog ut till Tuttle Creek som är en ganska stor sjö utanför Manhattan. Man får ju inte slå upp sitt tält hur som helst här i Amerikat så vi fick snällt hålla oss till campingområdet. Men det är inte direkt högsäsong så vi behövde inte trängas.

En kille som bor i Andréas korridor, Ross, skjutsade ut oss i sin cab. Förstörde min frilla. Kände mig som Bridget Jones efter bilturen ut till herrgården.

Fint tält va!

Vid campingen hade vattnet svämmat över en del av skogen så döda träd stack upp ur vattnet. Lite hemskt men fint också.



Någon hade försökt fiska iallafall för det var fiskedrag i trädtopparna...

Laura kom ut och lärde oss göra S'mores. Man grillar en marsmallows och klämmer ihop den varma marsmallowsen och en chokladbit mellan två kex, typ mariekex. Gottttt!

Vi eldade i princip i 10 timmar. Det fanns gott om drivved som man fick elda. På kvällen kom en klasskompis, Jared och Nick ut och vi grillade, eldade, drack öl och hade det bra. Jared som är en riktig jakt och fiskefantast skrämde upp oss om alla djur som fanns, bland annat prärievargar och bergslejon. Såklart prasslade en massa pungråttor i buskarna bredvid så vi fick speja med ficklampan åt deras håll. När jag och Andréas väl somnat (det var jävligt kallt) vaknade jag mitt i natten av att jag hörde ylanden och skällanden. Andréas hävdade att det var en tupp. Asså. Det var ingen tupp. Det var prärievargar. Vilket tydligen inte är så ovanligt här. Men läskigt!

Jag skulle förklara vår upplevelse för Nick som skjutsade hem oss på söndagen. Glömde vad tupp heter på engelska och börjar förklara med det franska ordet för tupp, coq. Ni som talar engelska förstår att det blev HELT fel. Andréas flikade snabbt in att tupp heter rooster. Justja. Skämmigt.

Hip hop party och cowboyinvasion

Vi har varit på Hip Hop party men vi är ju lite tråkiga så vi var inte utklädda. Men de hade röda plastmuggar! Och det har vi ju sett på film att man måste ha om man har house party.

Det här är Nick som vi lärt känna. Han håller på med sin PhD i Electric Engineering. Han har varit i Sverige en gång och pratar lite svenska, med jättestark amerikansk brytning, så man får fnissa lite. På fotot håller han få att försöka lära grabbarna olika moves och vi hade mycket kul åt att försöka få Andréas att inte vara så stelbent.


Vikingahjälm hade de! (Notera de obligatoriska röda house party plastmuggarna)


Sen rullade vi vidare till den enda baren som släpper in unga människor under 21, så Marcus fick händerna nedritade med tjock tusch för att inte kunna köpa i baren. Stället heter Longhorns och är en "dansklubb" i den bemärkelsen att cowboys kommer dit och dansar two step. Dansen är en pardans och killen spritter två gånger med högra benet och en gång med vänstra, sen två gånger med högra igen och om och om och om. Tjejen gör motsatt. De var väldigt duktiga på att dansa! 

Men vilka outfits. Leif GW ringde och ville ha sin fiskeväst tillbaka. Vi snackar människor mellan 18 och 25. Killarna har jeans med tjocka sömmen på utsidan av låret, cowboyskjorta, cowboyhatt, boots, belt buckle. Eller så kör man lite mer på jakttemat och har jaktväst, jaktkeps, skogsbyxor och cowboy boots. Eller så kör man hängselbrallor. Eller så kör man stylish cowboy och har extra fin cowboy hatt med fjäder i och slips med tjurnhornsspänne i silver. Är man tjej ska man ha långt hår med minst 3 cm tjocka slingor i en mycket kontratsterande färg, jeans med utanpåfickor och bling bling, tight t-shirt med linne över (?) och högklackade cowboy boots.

De går verkligen All In med cowboy modet.

Stolt Dodge-ägare!

Äntligen har vi köpt en bil! Efter snart två månaders hårslitande och byråkratiplogning är vi stolta ägare till en Dodge Intrepid från 2000. Automat och V6:a och det bästa, man kan sitta tre i framsätet! Och tre i baksätet. Nu kan vi äntligen njuta fullt ut av USA, eftersom vi fått erfara från den hårda sidan att USA ska upplevas från en bil.

Fin va! Nu blir det roadtrip...

Hej svej!



Har ni det bra? Det har vi!

RSS 2.0