Jag flyttar på stört till southern Cali

Härliga Kalifornien! Nu har vi kollat in varje hörn av denna delstat med min familj, och sett elefantsälar, snö, storstäder och massor av annat spännande. Fick tyvärr skjutsa ut mamma och pappa till LAX i eftermiddag eftersom de ska åka hem till Sverige och åka hem med tårarna rinnande. 

Nu bor vi i världens minsta och gulligaste hus på Huntington Beach med Andréas familj och har ett späckat schema med aktiviteter!

Nedan ser ni bilder på hur vi kommer se ut när vi är 70, vänstra vanlig åldring och högra åldrig pga fetma.  

Andréas blir en riktigt läskig gammelgubbe!

Snyggve!

JULLOV!

All pessimism från det förra inlägget är borta! Varför då? För att vi har jullov nu!! Woho! En månad av äventyr och ingen skola! På måndag får jag träffa min familj i Santa Barbara och nästa söndag Andreas familj i Los Angeles!

Det var jättekonstigt att säga hej då till alla nya kompisar som ska åka hem. Fast några ser vi ju igen snart, och vi har många att hälsa på runt om i världen. En termin hade varit alldeles för kort! Är glad att jag stannar ett år!


Dax å fa

Nä nu börjar det vara hög tid att lämna Manhattan. Nu är det bara en tenta kvar på onsdag och direkt efter åker vi! Känns hur bra som helst för vi börjar vara ordentligt less på skolarbete och våra små garderober till rum. Dessutom är det svinkallt och blåsigt ute, och jag har inga ordentliga kläder så man håller på att frysa sönder. Har hållit mig inomhus mest idag och hela kroppen är som en torrboll...nä fyfaan nu drar vi till kalifornien så man får ha shorts och vara en människa igen!

Vi ska gå ner till pubarna i Aggieville strax, eller ska jag säga skämtet till gåutställen som finns att erbjuda i den här bonnhålan.

Kanske märks att jag är smått less. Det var dagens gnäll.

Runt runt i världens minsta rink

Idag har vi varit och åkt skridskor i Manhattans Central Park (töntigt va, det är ju verkligen en blek central park i jämförelse med den "riktiga"). Rinken, eller rink och rink, det är en plätt med is och massor med folk. Men vi hade kul!

Jonna chefade ju självfallet. Hon är nämligen tvåfaldig världsmästare i synkroniserad konståkning. Kläckte hon ur sig en kväll. Eeeeh! Impad!

Vi skulle försöka härma hennes piruetter och trix men jag tror vi mest såg ut som bananer med pinnar i röven.


Andreas med någon slags piruett. Fast han var duktig faktiskt!

De va de!

Komplimanger

Jag blev så himla glad igår! Jag satt och caddade på en rullstol designad för en handikappad person mellan 12-15 år för ett projekt som vi gör i ergonomikursen jag läser. Och då kom det fram en kille som hade tjuvkikat på det jag höll på med och sa att han tyckte det såg grymt bra ut. Jag blev jätteglad! Men såklart var jag ju tvungen att börja bortförklara mig med att jag bara jobbat några timmar på modellen och att den inte alls var så bra. Undrar varför det är så svårt att ta komplimanger?

Rullstolen är batteridriven och ska ha en funktion som bör att personen kan ställa sig upp med hjälp av sitsen och ryggstödet.

Det här är en ny mer ergonomisk design av en gräddsifon som används för att dekorera tårtor. Den caddade jag för ett annat projekt i samma kurs, och även då kom det fram en kille och frågade hur jag hade gjort den.

Roadtrippen i bilder

Här kommer ett par bilder från våran roadtrip genom Texas förra veckan!

Doggebilen skötte sig exemplariskt. 3363 km blidde det tillslut.

Första stoppet var Dallas och där kollade vi på rodeo. Men inga "longhorns" som syns på bilden ovan används i rodeo, deras horn är alldeles för farliga. Dessa tjurar är bara for show.

Vi fotade nervösa rodeo tävlande utanför arenan.

De får tjuren att bli vild genom att snöra ett rep runt pungen och rycka. Man förstår ju att de blir sura! Och så hoppar de upp och ner och han som sitter uppepå ska hålla sig kvar i 8 sekunder och undvika att bli sparkad av tjuren, eller stångad när han väl är på backen. Vilket verkar ganska svårt. Vi fick se tjurar stånga både hästar och domare.

Inte visste jag att Andreas kunde det här med rodeo!

Vi bodde otroligt flådigt, på Hotell Renissance i Dallas. På 31 våningen fanns det ett gym, jacuzzi och pool. Vi utnyttjade den väldigt flitigt.

Utsikten över Dallas från poolen.

Inte helt fel att dricka ett glas och kolla upp i himlen i den där jacuzzin inte!

Jonna, jag och Sigrid redo för poolen!

Vi förstod snabbt att i Dallas har man cowboyhatt, annars är man konstig.

Så Andréas köpte en riktig hatt som han stoltserade med hela veckan.

Jag hade tjatat hur länge som helst att jag ville åka till Ikea norr om Dallas, så vi stack dit och kollade läget.

Det var exakt som hemma! Jag bunkrade upp med julmust, pepparkakor, glögg, marabou, och lakrits. (Inga köttbullar)

Sen var det dags för NHL hockey, Dallas Stars mot Colorado Avalance.

Tydligen spelar det minst 2 svenska killar i Dallas. Och målvakten var finsk så Jonna var taggad.

Vi hade egentligen platser precis så högt upp man kunde komma. Men snikiga som vi är så gick vi och satte oss på platserna närmast isen, och det kom ingen och tog dom så vi satt kvar. Snacka om närkontakt!

Vi viftde och viftade med den finska flaggan för att få den finska målvaktens uppmärksamhet och det lyckades!!! Sen spårade det ur lite för vi började göra skyltar att distrahera honom med, på den som Jonna håller upp står det "lycka till" och så hans smeknamn, sen "ring mig". Dallas förlorade matchen med ett mål efter straffar. Kanske man kan skylla på oss för det.



Här är vi alla som åkte på roadtrippen i San Antonio, och ska precis äta en fin middag på en restaurang som ligger högst upp i ett utkikstorn som snurrar medans man sitter där. Man kan se hela stadens lysen, och ungefär efter en timme har man snurrat ett varv.

Jag åt alldeles för mycket.

I San Antonio kollade vi på NBA basket, San Antonio Spurs mot Orlando Magic.

Vi vågade inte snika till oss bättre platser den här gången men det var kul och spännande iallfall!

Här är vi på stranden i Corpus Christi, på gulfkusten. Det var en härlig dag med massor av sol och vågor.

Det var ungefär 25 grader i vattnet.

Och palmer hade dom! Corpus Christi och övriga syd Texas kändes mer som Mexico än USA.

På hemvägen åkte vi genom Austin och Oklahoma City men det var snabba visiter så därifrån har jag inte så mycket foton. Det var en trevlig vecka, och vi valde rätt stat att åka till eftersom det bara var fint väder i Texas just den veckan.

Nu är det -6 här i Manhattan och det är verkligen svinkallt. Så då kan man tänka tillbaka på när vi hoppade i vågorna i Corpus Christi. Ändå rätt så bra för att vaar i slutet på November.

RSS 2.0