Ferre

Fredagskvällen spenderades med en massa roliga kompisar på en cowboy pub / dansställe / disco.

Katherine, Jamie, Sigrid, Mirka, jag, Andy och nån som jag inte vet vem det är.

Andreas, Jamie och Katherine

Katherine, Sigrid och jag

Andreas, Rok, Patrick och Sigge



Ja det var ett jäkla poserande.

Jag och Andreas svingade loss! Skitkul! Andreas är danskungen. Citat "jag var chef i 9:an". Haha! Notea cowboyen i bakgrunden.

Sen dansade jag salsa med Sigrid och det var också jättekul. Ju senare det blev desto mer fistpump inne på "discot" med en hel hög internationella studenter! Kul kväll! Och svettig. Värre än träningspass..

Smuts

Jag har märkt en sak här i USA. Det är väldigt smutsigt. Ta i beräkning att jag i största del spenderar tid med 18-22 åringar som aldrig har behövt ta ansvar för något i hela sitt liv och beter sig som 7-åringar, så detta representerar ju definitivt inte alla i USA. Nu ska ni får höra vad jag upplever iallafall;

Det verkar inte vara så jätteviktigt att ta en dusch varje dag eftersom många, framförallt grabbar luktar. Inte sur svett direkt men ni vet sådär unket otvättat som det blir om man har samma kläder och inte duschar på några dagar. Sen verkar det inte så där jätteviktigt att borsta tänderna heller, det fick jag och Andreas erfara idag när en i vår biologigrupp stank död ut munnen. Så han hade helt klart hoppat morgonborstningen. Jag märker också att många tjejer på vår toa inte borstar tänderna mer än 30 sekunder. Jag undrar jag hur rent det blir.

Vad jag också upplever är att det är smutsigt i människors hem. Jag har varit hemma hos många och det är faktiskt väldigt äckligt. Smutsigt i huset, otroligt smutsigt på toan. Sopor, damm, handdukar som blivit grå där man torkar händerna, damm från flera månader utefter listerna, mörka fält runt lysknappen, beläggningar i handfatet. Jag säger inte att mitt hem alltid är skinande men det är iallafall långt ifrån detta griseri. I bilarna samlar de på använda servetter och läskmuggar, godispapper och kvitton.

För att inte tala om toan här som jag delar med 30 andra här i korridoren. Man skulle ju kunna tro att tjejer är lite renligare än killar men jag vet inte jag. Ni ska se helvetet på måndagmorgnarna när städerskan inte städat sen fredag morgon. Tamponger och bindor överallt på golvet, nerskitna och ospolade toaletter, hår i avloppet i duschen så det stockar rören och vattnet inte rinner undan, användna rakhyvlar och shampooflaskor överallt, hår i handfatet, smink i handfatet, nudlar i handfatet, blad i handfatet. Matrester i sopkorgen som någon varit för slö för att gå 15 meter och slänga i soprummet. Väldigt få tvättar ens händerna när de varit på toa.

Andreas fick frågan om alla i Europa använder hårprodukter varje dag. Som att det var en väldigt konstig sak att göra. Ingen här gör något åt sitt hår om de är killar. Det bara är. Det kanske anses som bögigt med wax? Jag vet inte. Att raka sig och klippa naglarna är tydligen inte heller något som man bör göra. Eller äta med kniv och gaffel, tugga med stängd mun och inte bräk-rapa så högt det går.

Nä fyfan. Det här är inte ett u-land. Det här är inte fattiga människor.

Jag fattar inte.

Meet Karlsson

Sånt här gör jag i skolan! Det är inge miniräknare och rynkade pannor på Art Department. Bara kul.
Detta är alltså andra projektet i metallsmideskursen. Han heter Karlsson och kan vinka.

Andréas tycker det är en tjeckisk clown för tjeckerna har ungefär lika mycket metall i munnen.

Happy Valentines Day!

Glad alla hjärtans dag på er!

Jag har haft världens bästa dag! Började med en överraskning utanför dörren, blommor och ballong! Sen en timmes helkroppsmassage på ett spa nere i Aggieville och sen åkte vi och åt på en ny restaurang nere i stan.

Finaste Andréas överraskade!

Smarrmiddag på Longhorn.

Vilken bra dag!

Fuck you Jante!

Ville bara säga det.


Jag är helt uppeldad pga populationsekologi

Biologi alltså! Inte visste jag att det var så kul!!! Ja. Inte all biologi då. Inte gräs och sånt. Eller fåglar. Sånt skiter jag fullständigt i. 

Idag har vi pratat om populationsekologi. Det handlar i stora drag om hur det kommer sig att vi på senaste 1000 åren ökat från omkring 1 biljon folk till snart 7 billar. Och mer blir det, år 2050, 9 biljoner. Och hur FAN kommer det vara då? Vem ska fixa fram käk, rent vatten, någonstans och bo, sjukvård och sophantering för alla 9 biljoner (det är 9 tusen miljarder, 9 nollor (!) ). Det finns något som heter carrying capacity som innebär taket för hur stor en population kan bli innan det går helt galt och individer dör i svält, världsomfattande sjukdomar, krig eller annat som håller populationen i schack. Så räkna med att taket för snart är nått. Inte för att vara domedagsprofet eller något.

I Kina bor det 1.3 biljoner och i Indien 1.09 biljoner. I Usa 294 miljoner. I Sverige inga biljoner iallafall. Jag tyckte nog att det var lite väl hårt av Kinas regering att ha enbarnsregeln för kinesiska familjer. Men det är faktiskt inte så grymt. Det som händer om en så stor befolkning får växa obegränsat är att landet ganska snart inte kan hantera befolkningsmassan istället, med fattigdom, krig, ofrivillig emigration, svält osv som följder. Problemet i Kina är istället att pojkar är finare än flickor, så flickfoster blir bortaborterade eller "försvinner" efter de blivit födda. Befolkningstypografin för Kina är otroligt snefördelad med alla killar som finns, men väldigt få tjejer. Det som kommer hända är att befolkningen kommer att avta, dels självklart på grund av dödsfall men också för att det helt enkelt inte finns nog med tjejer på alla killar. Så det kommer finnas (och finns) en jäkla massa ledsna singelkillar i Kina.

Ett land som har hög reproduceringstakt (man får många barn) men som inte kan erbjuda befolkningen teknisk utveckling, sjukvård, etc kommer hållas kvar i fattigdomen pga av befolkningsmassan, dvs en massa munnar att mätta. Det är det som många Afrikanska länder står inför nu.

Sen kan man ju undra hur Sverige, med alla gamlingar som ska ha vård och inte nog med yngre som kan ta hand om dem, ska klara sig. Det kommer ALDRIG att gå utan invandring, för även om alla svenska familjer börjar spruta ut ungar nu så är det för sent! Kanske något för Sverige Demokraterna att bita i. Läs en bok om populationsekologi för fan.

Bra jobbat om du har orkar läsa ändå hit! Intressant detta! Kul dag i skolan!

Collegefest!

I lördags var det äkta collegefest med arkitekterna! Det är precis, precis, precis som ni tror det är! Packat med folk, beer kag, plastmuggar, beer pong, quaters game, djungejuice (består av djungle och juice....), underåriga etc.. Ja allt. Och fy vad kul vi hade!

Laura, jag och Melissa

Andréas nya kompis Caleb, Andréas och nån okänd osnyggve

Quaters game. Typ som kapsa men med quaters. Sjukt kul!

Vi tog med oss en flaska Swedka vodka och bjöd på svensk spritkultur ur kapsylen. Kul kväll!

Jobbig rackare

Jag hann springa 15 minuter på den här, sen kortslöt iPodden av svett.

Woodway Curve drivs inte av el utan av det egna löpsteget. Känns ungefär som att löpträna på en myr (inte för att jag har testat myr men....)  

Useless piece of shit



Ursäktslapp till rumskamraten.

Fanstyget själv. Det värsta är att det är Electrolux som har tillverkat den! VA?! Det är inte möjligt.
Tror ni den är lätt att manövrera?
Tror ni den är lätt överhuvudtaget?
Tror ni man kommer åt i hörnen och på listerna?
Svar nej på allt.

Beviset på hur DÅLIG dammsugaren är! Uppsopat när jag dammsugit KLART!

På begäran: Matsalen

Okej kära bloggläsare, på begäran : MATSALEN!

Ni ska veta att det var fruktansvärt pinsamt att springa runt med kamera, men, jag gjorde det för er skull. Okej, håll i er.

Sigrid och jag ber om mat från "mustachen". Jätteomoget öknamn på mattanten, jag vet. Men sån är jag.

Läsk finns såklart alltid till hands. Men lugn, Andréas tar bara is till sitt isvatten.

Mjölk är ju nyttigt! Såklart finns chokladmjölk på tapp.

Men sallad har dom också! Så det är ju bra. Den röda klumpen är Jell-O med bär. Jag har inte smakat ännu. Tror inte jag vill heller.

Mjukglass någon? Det är som Jensens Böfhus fast varje dag, varje mål. Jag smakade en gång och det smakade som isbitar som legat i frysen för länge. 

Dessert! Alltid där! Glassbox i änden av bordet.

Amed var pizzabagare idag.

För pizza kan man äta varje dag om man skulle önska. Två gånger om dagen.

Ja, fullt med folk. Tänk er ljudnivån.

Ni skymtar det vita rostbrödet och jordnötssmöret. Huvudsaklig diet för en amerikansk student.

Vi funderar på möblemanget. Det är markant skavt och sjabbigt. Jag tror tillverkningsdatum runt 50-talet pga svarvningen längst ner på benen. Sigrid tror minst 100 år.

Okej det var det! Ni får ursäkta lite dåliga bilder men så är det när man smygfotar i armvecket och försöker se oberörd ut.

Blizzard

Skolan har varit stängd och alla lektioner är inställda sen i måndags morse. Först var hela Manhattan täckt med is, sen kom snö och storm. Det är inte speciellt farligt i mina ögon sett men jag klagar inte! Vi får ligga hemma i sängen och ta igen läxor, kolla film och mysa. Vi såg Hangover för miljonte gången, men det var speciellt den här gången för nu har vi ju själva varit i Las Vegas och bott på samma hotell som de i filmen!

Idag trotsade jag och Andréas kylan och gick ner till Starbucks och kurade.

Utanför ingenjörsbyggnaden blåste det spik.

Så vi tog en genväg igenom.

Vi får se om skolan är öppen imorgon! Det ska fortsätta vara kallt, runt -20 så...

RSS 2.0