Generationsskifte

Vissa fyller ju 25 i mars! Om man är snäll kommer tomten kanske med...

Ett våffelhalsband?

Chokladtårteörhängen?

Eller våffelörhängen?

De är de här norska jenterne som gör smyckena, som heter Tiny Tasty och finns på etsy.com

Eller kanske den här snyggingen från Longchamp, longchamp.com.


Eller en balkong med rosor och pioner och kvällssol. Men det går inte att beställa på internet.

Ögonbrynslyftning och feber

Visste ni att i Kansas var det nära på att skolorna inte skulle undervisa i Evolutionsteorin. (Att människan härstammar från aporna, Big Bang osv). Istället skulle bara det som enligt bibeln är det rätta undervisas (gud skapade jorden, eva och adam, bla bla). Nu undervisas båda varianterna, men den kristna som den korrekta och Evolutionen som en "teori". Sjukt. Japp.

Iallafall så läser vi nu biologi och som tur är slipper vi höra allt gudssnack i denna kurs, istället undervisas vi för tillfället i Evolutionen, bevis för att Evolutionen exsisterar och hur arter evolverat under tiden. Mycket intressant!

Jag riktigt längtar tills vi får börja läsa om människokroppen, könsorgan, sex och fortplantning för att se hur
många elever som kommer sitta tokröda i ansiktet och skruva på sig. Såklart när de inte får pussas förrän de är gifta eller åteminstone förlovade och måste kramas från sidan (sk. "side-hug") för att inte göra en sexuell invit till den andre. Jag gjorde det stora misstaget att råka köpa min biologibok utan avsnittet Fysiologi. Det finns nämligen två exemplar av samma bok, en med fysiologi och en utan. De kristna skolorna vill inte köpa in boken MED fysiologi eftersom det i den står att jungfrufödsel är omöjligt. Ja, vad ska man säga. Det är ju helt klart ögonbrynslyftande. Vid såna där tillfällen längtar jag hem till Sverige.


Mina kära vänner har utmanat mig i att springa en kvartsmara i Eskilstuna till sommaren. Är jag i Eskilstuna vid den tidpunkten MÅSTE jag ju göra det! Så jag har börjat så smått här i veckan och sprungit två gånger 5 kilometer. Så det var ju bra! Men. Självklart när man kommit igång så fick jag ont i halsen och feber i tisdags så...jag måste ta det lite lungt. Jag tröstar mig med Biggest Loser avsnitt på hulu.com.
 
Här var jag och Andréas ute på en löptur i soluppgången på Huntington Beach i Los Angeles.

Ni som läser den här bloggen, jag vill ha lite input på vad ni vill att jag ska skriva om! Är det något speciellt som ni undrar över eller något som ni vill se foto på?


Shooting Range

Idag har vi varit och skjutit på en Gun Range. Det bara måste man göra när man är i Usa!

Gevär OCH granatkastare! Crazy!

Rambo-Andréas

Mycket speciell och excentrisk vapenbutiksägare.

Vi provsköt en 9 mm revolver. (Nätt handvapen för beskydd...gosh)

Och automatvapen, en M5:a tror jag det var.

Min måltavla är rätt så död nu!
Man kunde välja mellan en massa olika motiv att skjuta på, bland annat en stor samling av bilder på talibaner eller andra turbanprydda herrar. Ganska sjukt. Andréas skjöt på en zombie-nazi och Sigrid på en zombie-gangsta. Vi hade iallafall jäkligt kul! Och jag tror dom som jobbade på rangen också tyckte vi var roliga, haha!

Okej, då kör vi igen

Nu är vi tillbaka i Manhattan efter 8170 km bilkörning genom USA. Vilket lov. Bästa 4 veckorna någonsin tror jag! Tack alla ni som åkte över halva jordklotet för att hänga lite med oss! Det var superkul jämt!

Min familj på kinahak slash American Diner slash alltiallo i Californien.

Andreas familj i Huntington Beach, Los Angeles.

Jag har en triljon bilder som jag gärna vill visa, men det får bli en exklusiv show för de som vill istället.


Adrien och Christian strandbröllop på ön Kauai i Hawaii.

Grand Canyon i Arizona.

Ja puh. Min dator krashar snart av alla bilder.

Nya terminen har börjat nu och jag läser Theory of Product Design, Product and Process Engineering, Principles of Biology och Metalsmithing and Jewelry. Jag hoppas kurserna ska vara dölätta så jag kan slöa och roa mig mer istället!

Det är förresten snökaos här. Skolan har gått ut med varningar och ställt in alla lektioner pga "Hazardous Weather Conditions". Det har snöat lite. Alltså jättelite. Kanske en decimeter. Jag blev varnad idag för att gå till gymmet. "Du kan bryta benet och medan du faller så bryter du armen".
Njaaa va. 
"Ta bilen istället!".
Njaa va, då måste man ju sopa och greja, nää. Jag bränner lite kalorier medan jag går serru! 
"Ja vadå typ 7 kalorier eller vad då?"
 Ni Amerikaner borde promenera mer.

End of discussion.

Hur har ni det hemma?

Magiska Hawaii


Vi har det så bra här på Kauai, en av öarna som utgör Hawaii. Det är varmt och skönt, en stilla lunk i byarna och spektakulära vyer.
Andreas, jag, Jonna och Nick fångade några vågor.
Det här med att studera i Usa var tydligen inte så svårt. Fick A i alla höstens kurser!

RSS 2.0