Visum!

Jag har fått en mystisk avi för ett rekommenderat brev. Andréas har fått ett exakt likadant. Jag misstänker starkt att det är våra visum för USA!! Men jag tror det inte förrän vi har det i handen! Problemet är att jag aldrig kommer ha tid att gå och hämta ut det...

Nu börjar alla frågor redas ut och allt börjar vara klart inför nästa termin i Kansas. Något som tyvärr är sjukt påfrestande är att vår kontaktperson på skolan och avdelningen för studentrummen kommer med olika bud om vad som gäller hela tiden. Det är otroligt svårt att veta vad som gäller och ganska stressande. Jag tror Karlin som är ISEP-koordinator på Kansas State har fått ungefär en miljon mail av mig från maj tills nu. Jag börjar märka en viss irriterad underton i hennes mail. Jag har frågat om ALLT. Men vad ska man göra då när ingenting är klart och lätt att förstå?! Jag mailbombar på. Som ett bombplan.



Ikväll piper jag Andréas och Johan till La metrolpole de La Mjölby för en härlig helg med Alina och Philip. I bil. Tyvärr regnväder i klass med dränkning på g efter vägen så det blir ingen färd på motorcykel. Fördelen är att man kan ta med mer grejer än man behöver, och det är jag väldigt bra på!

Må så gått! /Josephine

Försöker informera mig om K-State

Vad det är gött med loppis! Nu har jag och Andy sålt allt skit som vi inte visste att vi hade och som vi inte vill ha eller se eller bära när vi ska flytta. Så skönt att bli av med det! Rekommenderas starkt till er som har den lite störande kvävande känslan av att man har för mycket prylar.

Vi har haft besök av min yngsta äldre syster idag och promenerat i slöjregn och ätit lax. Det var mysigt det! Nu håller jag på att fixa och åter fixa inför resan, säga upp onödiga försäkringar, maila en massa folk på Kansas State University, sortera papper inför ambassadbesöket imorgon och packa.

Alla ni som har planer på att hälsa på oss bör boka resan, för NI kommer ha så jäkla kul och VI skulle uppskatta det så!
Vi har lov;
20-28 november, Thanks Giving Break
18 december - 11 januari, Winter break (förmodligen är vi upptagna med våra familjer under denna tid)
19 - 27 mars, Spring Break
Någon annan tid går säkert också bra men det är ju roligare om man har mycket tid för varandra också!

Här kommer en bild på Esmeralda och Ringaren framför Notre Dame i Paris



Tur att vi är två om detta äventyr. Det börjar sjunka in nu att jag ska åka. Mest känns det kul och spännande men också läskigt och nervöst. Puuuuh!

Håll i er, nu händer det

Första inlägget i bloggen. Man ska då vara hopplöst ett år efter alla andra. Och jag som sa att jag aldrig skulle blogga, för vad skulle jag skriva? Helt ärligt är det ju skittrist att läsa vad folk har gjort, se vad de äter eller vad de har på sig. Och så hemskt spännande är inte mitt liv.

Men så var det ju det där med att flytta utomlands, plugga på ett annat ställe, lämna falukorv och mellanmjölk hemma, inte förstå allt alla säger, inte ha sina gamla kompisar runt omkring sig, handla med konstiga pengar, vara den enda blonda och den enda som tycker det är självklart att man inte har skorna på inomhus.

Steg 1: Fixa ett visum på Amerikanska Ambassaden



Steg 2: Bli kompis med Willie




3: Förhoppningsvis inte komma tillbaka till Sverige så här


Den som lever får se!
So long!
/ Josephine



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0