K-S-U Wildcats!

Å! Vi har varit på amerikansk football! Vilken grej!
Vi hade rustat oss med lila tröjor, pom-poms, foam-hands och Jonna hade tillochmed fått tag på en hawaii-krans i lila och vitt.


Alltså, är den inte för kul?!


Till och med en wildcat på kinden!


Ett underligt fenomen, nämligen tail-gating. Man parkerar alltså sin bil på parkeringsplatsen några timmar innan matchen börjar, fäller upp tält, stolar, campingbord, smäller upp grillar, fryslådor, mat till 1000 och hela släkten samlas vid bakluckan på bilen, grillar, äter, dricker öl och kommer i stämning. Det blir en hel del familjer eftersom stadion tar 55 000 pers och det var slutsålt... Det var bara bilar och grillar så långt ögat kunde nå.


Å så hittade vi en sverigeflagga! Det var ett gäng från svenskstaden Little Sweden Lindsborogh (Lindesberg månne??). Alltså ättlingar till utvandrade svenskar. De kunde några fraser på svenska, bjöd på öl och mat och vi blev bjudna till Lindborogh för en rundtur. Nice! Konstigt det där. Man är som släkt bara för att man kommer från samma land.


Så kom vi äntligen in på stadion, på studentläktaren, där man mest står upp och tjoar.


Ja ni ser ju att det var rätt så packat. Här är det K-States marchingband som spelar och går runt i formationer samtidigt! Koordination och simultanförmåga!


Wildcats i lila och vitt, UCLA i vitt och guld. Flott ska de va! En sak som var tråkigt på matchen var att publiken buade när motståndarlaget kom in på planen. Så gör man väl inte?! Men hur som helst så krossade vi UCLA med 31-22! Det var fest på läktaren! Matchen tog ungefär 3.5 timmar och vi stod i gassade solsken halva tiden så Andréas är Rudolf med röda mulen nu för tiden, haha!


Vi firade segern med pizza tillsammans med svenskättlade Laura och Ben! Jag och Andréas lärt känna Laura som jobbar i cafeet i ingenjörsbyggnaden och vi fick nu också lära känna hennes kille Ben. Så härliga människor! Det var en jättehärlig dag och en jättetrevlig kväll! 

Kommentarer
Postat av: Pappa

Verkar vara en riktigt folkfest det där med amerikansk football, låter rätt mysigt. Hur är det, är det jämt soligt och varmt i Kansas? Och fattade ni reglarna i fotbollen?

2010-09-07 @ 20:40:45
Postat av: Pappa

Verkar vara en riktigt folkfest det där med amerikansk football, låter rätt mysigt. Hur är det, är det jämt soligt och varmt i Kansas? Och fattade ni reglarna i fotbollen?

2010-09-07 @ 20:42:36
Postat av: Katrine

He he, ni är ju roliga alltså! Gillar att ni ser så glada ut på fotona, det är härligt! Keep bloggin sis! Stor kram

2010-09-08 @ 17:51:57
Postat av: alina

Jag vill också ha en gnuggistatoo på kinden ;)

2010-09-08 @ 19:55:19
Postat av: Karin

Älskar eran Foam hand! :D

2010-09-08 @ 21:36:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0